Filme studentesti

Despre filme am ajuns sa scriu pe toate blogurile mele. Acesta pana acum fusese oarecum ferit, dar nu neaparat in mod intentionat. De data asta voi scrie despre … filme studentesti. Sau cum facem, ca studenti, sa vedem filme cat mai ieftin (moca daca se poate). Si voi incerca sa fiu sincer.

Asadar, ce optiuni sunt:

1. Studentii au reduceri la aproape toate cinematografele. Unele se cumuleaza cu Orange film, asa ca uneori pretul platit poate fi sub 10 lei. La Orange insa trebuie sa fie numar par de persoane. Se aplica si la teatru, si la multe alte spectacole.

2. Sunt filme in aer liber (unde intrarea este libera) ori diverse festivaluri ori evenimente. De exemplu acum urmeaza sa fie NOAPTEA ALBA A FILMULUI ROMANESC (voi scrie despre ea, dar pe celalalt blog), urmeaza diverse alte evenimente. E bine sa mergeti fie si pentru a simti atmosfera unui astfel de eveniment.

3. Exista cinematografe mai vechi, insa mai intime, gen Scala, Patria, Studio, Corso, Elvira, unde nu e aglomeratia din Mall iar pretul este la fel de mic. La Patria, daca ai card ISIC, intri cu 5 lei. La corso parca e la fel. De ce sa nu profiti de astfel de promotii?

4. Exista diverse vizionari de filme in facultati. Eu am vazut de exemplu filmul romanesc EU CAND VREAU SA FLUIER, FLUIER in facultatea mea de sociologie. Scenaristul este absolvent al facultatii, a si venit, dar ideea in sine trebuie retinuta: puteti prinde astfel de vizionari. Si da, e intrarea libera.

Puteti incerca, bineinteles, si variante mai „comode”, insa uneori mai putin legale. Incercati pe google cautari de genul site filme gratis online si sigur gasiti un site unde sa vizionati filmul favorit. Si cica astfel de site-ul au, fata de torrente, avantajul ca nu riscati nimic. La torrente riscul este atunci cand partajati, aici riscul este doar la proprietarul site-ului (uneori nici la el, daca el doar PREIA clipuri ale altora).

Ce va recomand eu? Simplu: incercati, pe cat puteti, primele variante. Varianta cu filme vazute acasa mi se pare utila doar cand programul nu-ti permite sa mergi la film la cinema sau in alta parte. Pentru 5 lei sau maxim 10 serios ca se merita. Iar daca este un film romanesc cu atat mai mult: incurajezi cinematografia romaneasca, pe alea oricum le gasesti greu pe net (apar cu mare intarziere) si s-ar putea sa prinzi si o vizionare unde vine echipa filmului. Daca esti exhibitionist ca mine s-ar putea sa te faci d-o poza cu regizorul. De bine zic.

Ah, da, era sa uit: 3D-ul, preferatul meu. Ok, IMAX-ul este un cinematograf scump, dar este scump cu un motiv. Va sfatuiesc sa-l frecventati la anumite filme. Unele chiar merita vazute acolo, indiferent de pretul biletelor.

Atentie: nu incurajez pirateria. Insa nu poate fi ignorata aceasta solutie. Ok, trebuie sa ramana ultima, prefer oricand confortul si calitatea unei sali de cinema. Insa nu putem sa ne facem ca ploua ca n-ar exista internet si torrente. Serios. Autismul este o boala si trebuie tratata 🙂

Cam atat despre asa numitele … filme studentesti. Salutari CINEFILE tuturor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s