Ghid practic in alegerea mobilierului de bucatarie

Ghid practic in alegerea mobilierului de bucatarie

 

Alegerea mobilierului de bucatarie poate fi o adevarata provocare, mai ales ca exista o varietate foarte bogata de produse. Bucataria trebuie sa fie confortabila, luminoasa, sa iti ofere posibilitatea sa te misti in voie si sa fie cat mai practica.  In momentul in care alegi un mobilier pentru bucatarie trebuie sat ii cont mai ales de tipul bucatariei. Exista mai multe variante de bucatarii, iar cea mai celebra este cea care se deschise spre hol sau spre camera de zi. In cazul apartamentelor, bucataria se deschide de cele mai multe ori spre hol. Cel de al doilea criteriu esential si definitoriu in alegerea mobilierului este dimensiunea acesteia.

Mobila la comanda este una dintre cele mai bune solutii deoarece astfel puteti utiliza spatiul mai bine si va puteti organiza bucataria dupa nevoile si stilul vostru. Mobila pentru bucataria de comanda este foarte practica si se potriveste foarte bine spatiului destinat.

Avand in vedere varietatea de produse, poti alege orice fel de mobilier cu conditia de a pastra un element comun indiferent daca piesele principale sunt total diferite.

Alegerea materialului de calitate creaza, din nou,  dispute in industria mobilierului. In orice caz, cele mai bune materiale in materie de mobila de bucatarie este cel care a fost tratat chimic. O alegere foarte potrivita este mobila din pal sau din aglomerat deoarece aceasta este mult mai rezistenta la umezeaza si este si mai putin costisitoare. In ceea ce priveste materialele pentru mobilierul de bucatarie , poti alege elemente din otel, inox sau sticla deoarece acestea sunt foarte ieftine, moderne,  rezistente si foarte usor de curatat.

In aceeasi masura, detaliile sunt cele care stabilesc calitatea si aspectul produselor finale. Atunci cand discutam despre mobila de bucatarie, detaliile inseamna feronerie blatul de bucatarie, obiectele expuse, insula de bucatarie, accesoriile si plita. Tehnologia de top nu este un simplu moft, ci un detaliu extrem de practic si util care transforma complet bucataria.

Culoarea este de asemenea, un detaliu foarte important si joaca un rol deosebit in aspectul general al casei. Culorile potrivite pentru bucatarie sunt culorile calde, energizante precum galbenul, rosul sau portocaliul, iar albastrul, violetul si verdele sunt culorile care au rolul de a crea o atmosfera linistita. Cand vrei sa alegi nuante pentru mobilier trebuie sa te gandesti inclusiv la peretii bucatariei si sa evaluezi daca acestea se potrivesc sau nu intre ele. Combinatia trebuie sa fie una cat mai unitara, indiferent daca alegi piese separate de mobila sau ai ales mobilierul de comanda.

Tot in ceea ce priveste culorile, nu ezita sa folosesti culori tari, albul sau negrul. In functie de cat de inalta este bucataria alege si locul in care se afla fereastra in raport cu usa, astfel incat sa creezi un spatiu fluid, estetic si neinghesuit. Pastreaza proportiile echilibrate intre volume si alege cele mai potrivite piese de mobilier.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s